زینک(روی) برای تقویت بدن به خصوص برای سلامت چشمها بسیار مفید
و موثر است. این مادهی معدنی از چشمها در برابر اثرات منفی اشعههای
ماورای بنفش خورشید و پیری محافظت میکنند
زینک
زینک(روی) برای
تقویت بدن به خصوص برای سلامت چشمها بسیار مفید و موثر است. این مادهی
معدنی از چشمها در برابر اثرات منفی اشعههای ماورای بنفش خورشید و پیری
محافظت میکنند. زینک
در تمام سلولهای بدن وجود دارد به خصوص در غدد فوق کلیوی، پوست، برخی از
قسمتهای مغز، پانکراس و غشاهای چشم. باید بدانید که نتایج پژوهشهای اخیر
نشان میدهد مصرف زیاد زینک یا مکمل آن به طور چشمگیری از بروز بیماری
دژنراسیون ماکولای چشم پیشگیری میکند. محققان به خانمها توصیه میکنند که
روزانه 8 میلیگرم زینک دریافت کنند.
منابع غذایی زینک: گوشت قرمز، گوشت پرندگان، غلات، ماست، شیر و آجیلها جزو منابع غذایی زینک محسوب میشوند.
امگا 3 ها: چشمها در سایه سلامتی
اسیدهای چرب امگا 3 سه
نوع هستند: اسید آلفا لینولئیک (ALA)، ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و
دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA). روغن ماهی حاوی EPA و DHD هستند در حالی اسید
آلفا لینولئیک یا همان ALA در آجیلها، دانهی کتان و برخی از روغنهای
گیاهی مانند روغن آفتابگردان وجود دارد. مصرف ماهی زیاد باعث میشود خطر
ابتلا به دژنراسیون ماکولای چشم مربوط به پیری از سرتان رفع شود.
اگر
از مشکل خشکی چشم رنج میبرید روغن ماهی و روغن دانهی کتان را دریابید.
توصیه اکید داریم که هر هفته حداقل دو مرتبه ماهیهای چرب میل کنید و از
مصرف روغنهای گیاهی غافل نشوید. باید بدانید که روغن ماهی خطر و شدت
بیماریهای قلبی عروقی، میزان کلسترول خون، آرتریت و خطر زوال عقل را نیز
کاهش میدهد.
منابع غذایی اسیدهای چرب امگا 3:
ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد، ماهی تن، ساردین، مارک و تخممرغ و
ماستهای غنیشده با امگا 3 نیز جزو منابع خوب این اسیدهای چرب هستند.
لوتئین و زآگزانتین: دوست همیشگی چشمها
لوتئین و زآگزانتین جزو کاروتنوئیدها محسوب میشوند. این دو کاروتنوئید
به عنوان رنگدانههای موجود در شبکیهی چشم شناخته شدهاند. نتایج بررسی
محققان آمریکایی نشان میدهد که این دو رنگدانه خطر ابتلا به دژنراسیون
ماکولای چشم را کاهش داده و آسیب اشعههای ماورای بنفش خورشید را کاهش
میدهند. باید بدانید که لوتئین نیز مانند ویتامین A دید شبانه را تقویت میکند.
منابع غذایی لوتئین و زآگزانتین: فلفل دلمهای زرد، انبه، مورد صحرایی، اسفناج، نخودفرنگی، کاسنی فرنگی، کاهو، ذرت، بروکلی، سبزیجات برگ سبز، تخممرغ، مرکبات.